Blogi aiheita

Ylpeys tekemää työtä kohtaan

- > ei saa v** mennä töihin
-> Seisoo työnsä takana

Motto: Tehdä isteni tarpeettomaksi

-> Asiat pitää suunnitella niin hyvin, ettei tarvitse olla missään tehtävässä

-> Yksikään asiakas ei soittanut (festareiden la päivä)- > Tämä kertoo hyvästä viestinnästä

-> Aina tulee jotain yllättäviä juttuja joihin hypätä


Mitä ei opeteta koulussa (vaikka pitäisi)

1. Hankalien asioiden esiin tuominen -> ja niiden vastaanotto , don't shoot the messenger

2. Mokien kertominen -> Mokasta kertoneen vastaanotto, vrt. kaikki mokaa, niistä opitaan, luottamus mokata lisää työyhteisön hyvin vointia (tähän se joku juttu mikä oli vähän aikaa sitten). Maskikaupat -> heti erotaan, luottamuksen/aseman väärinkäyttö eri asia. Mutta puhtaasta mokasta erottaminen tuntuu kohtuuttomalta. 

3. Avun pyytäminen ja sen vastaanotto sekä avun tarjoaminen. Liittyy suoraan myös yksityiselämään. Sen sijaan, että sanot että pyydä vain apua, ehdota jotain konkreettista: Tulen keskiviikkoan klo 14 viemään lapset puistoon. Tai työssä: anna se ja se homma tehtäväksi. 

4. Kehujen jakaminen ja vastaanotto. Haaste kaikille: anna kehu päivässä! Työkaverin hienoa suoritusta/asiantuntemusta, kassajonossa edellä olevan tyyli, mitä tahansa! :) 

5. Kritiikin antaminen ja vastaanotto. Rakentavan sellaisen. Kritiikki ei ensisijaisesti ole haukkumista, vaan yritys kehittää esillä olevaa asiaa. Se ei ole hyökkäys. Muista myös kohta 4. Kun kritiikkiin on vastattu ts. homma muuttunut, niin muista tuoda asia esille, miten työnteko on nyt helpompaa kun sisäsitäviestintää on petrattu. 


Mantra

Keskity - Hengitä -Nauti

Kun festarijuna/tapahtuma/keikka lähtee liikkeelle, sitä ei enää pysäytetä. Kaikki mitä tulee vastaan ne hoidetaan. Muista nauttia. Keikkafiilis on paras fiilis. Ja se ei kestä kuin hetken koko prosessista. Muista nauttia myös. 

Festarikrapula, jälkityö on yhtä tärkeää kuin ennakkotyö. Ellei jopa tärkeämpää. 

Asiakkaan kanssa: Miten meni, jäikö jotain uupumaan, vieraiden palaute, työntekijöiden palaute -> kehitettävää, mokat -> miten vältetään ensi kerralla . 
Laskutus, yhttyökumppanit jne.