Tarina nimen takana

14.06.2019

Olen usein saanut kuulla kysymyksen siitä mistä yritykseni nimi on tullut ja miksi logossa on joku lintu. Ajattelin kertoa sen  taustat ja samalla aloittaa kirjoittamaan blogia tänne sivuille. Blogin teemat tulevat olemaan pitkälti tuottamisen, firman pyörittämisen, taiteen ja kulttuurin ympärillä. Toivottavasti viihdyt sen parissa! 

Muutimme perheen kanssa Poriin kun olin seitsemänvuotias ja olin menossa kouluun ensimmäiselle luokalle. Alue, jolle muutimme, oli nimeltään Pormestarinluoto. Se edusti tyypillistä 70-luvun rakennustaidetta. Laatikko kerrostaloja keskellä aakeaa, entistä merenpohjaa. Alueella oli tuohon aikaan hieman huono ja vaarallisenkin alueen maine. Paikallisessa pubissa tapeltiin, tapahtui murhia ja muutenkin oli vähän jännempää kuin muualla. Pormestarinluotoa ei kukaan kuitenkaan koskaan kutsu tuolla nimellä, vaan alue tunnetaan porilaisten kesken lempinimellä Porkka. 

Tästä siis juontuu nimen ensimmäinen osa. 

Toinen osa nimestä, badass, eli vapaasti suomennettuna pahis, taas liittyy osaltaan kaupunginosan maineeseen, mutta samalla se kuvastaa henkistä "tiukka mimmi" asennetta ja on huumorimielessä myös ristiriitainen omaan olemukseeni, en nimittäin henkisesti koe olevani pahis, vaan ennemminkin hyvin lempeä ihminen, enkä varsinkaan ulkoisesti näytä stereotyyppiseltä pahikselta, vaikka tiukan paikan tullen saatankin murahtaa :D.  

Kolmas osa, productions, on tietty looginen loppu tuotantoyhtiölle. 

Logossa oleva lintu on mustavaris, lintu jota esiintyy Suomessa erityisesti täällä Satakunnan alueella sekä Pohjanmaalla. Muualla Suomessa se on suhteellisen harvinainen. Mustavaris edustaa paikallisuutta, se on samaan aikaan hieman rosoinen "pahis tyyppi" ja älykäs lintu. 

Nyt pitäisi vaan keksiä nimestä lyhenne tai lempinimi. Joku jo Facebookissa käytti nimitystä Porkkalainen, se voisi olla ihan hyvä vaihtoehto :)