fi

Opettajat

Carlos Correa
Carlos Correa

Julio Miñoso

Miñoso on tarkka ja lempeä opettaja jonka rauhallisen opetustyylin ansiosta jokainen saa tunneista irti mahdollisimman paljon. Hänellä on yli 20-vuoden kokemus kuubalaisista populaari-ja folklore tansseista niin tanssijana, opettajana kuin esiintyjänäkin.

Minõso valmistui vuonna 1996 taidekoulu Escuela Profesional de Arte Samuel Feijoósta ja syvensi opintojaan myöhemmin taidekorkeakoulu ISAssa (el Institución Superior de Arte).

Tanssiuransa aikana Miñoso on tähdittänyt useita esityksiä Kuubassa ja kansainvälisesti, mm. Kolumbiassa, Kanadassa, Ruotsissa ja Martiniquella. Tunnustuksena tanssitaiteilijan työstään Miñoso valittiin jäseneksi UNEACiin. UNEACin jäseneksi valitaan kuubalaisen kulttuurin kehitystä erityisesti edistäviä taiteilijoita ja kirjailijoita.

Festareilla Miñoso opettaa mm. afroa ja rumbaa. 

Soila Sarría
Soila Sarría

Lazaro Torres 

Lazaro on kärsivällinen, iloinen ja kohtelias opettaja. Hänen aurinkoisilla tunneilla tulet oppimaan perusteellisesti tanssin tekniikkaa ja vartalonkäyttöä. 

Lazaro on kuubalainen tanssinopettaja, tanssija ja koreografi, joka on opettanut kuubalaisia tansseja Havannassa niin kuubalaisille kuin turisteillekin, myös suomalaisille, jo yli 10 vuotta.

Hän valmistui maineikkaasta Escuela Nacional de Artesta (ENA) ja viimeiset vuodet hän on työskennellyt Havannan kuuluisassa Tropicana showssa ensitanssijana.

Kuubassa hän on Tropicanan lisäksi esiintynyt karnevaaleissa ja monessa kuuluisassa teatterissa kuten Mella ja Karl Marx. Lazaro on myös tehnyt esiintymismatkoja ulkomaille mm. Moskovaan, Chileen ja Uruguayhin.

Festivaaleilla Lazaro opettaa mm. parisalsaa yhdessä Soilan kanssa ja Cabaret-tunteja. 

Yasser Sarría Terry
Yasser Sarría Terry

Carlos Correa

Carlos on tanssilattian ilopilleri, pitkän linja salsaopettaja joka iloisuudellaan ja ammattitaidollaan saa jokaisen nauttimaan salsan ensiaskelista!

Carlos on yksi ensimmäisistä salsaopettajista Suomessa. Asuttuaan kolme vuotta Suomessa Carlos tutustui Miguel Verdeciaan, Tanssikoulu Baila Bailan perustajaan, joka tarjosi hänelle paikkaa tanssiryhmässään. Carloksen aina aurinkoinen olemus sekä selkeä opetustyyli vetävät tanssisalit täyteen oppilaita missä ikinä hän onkaan. Monet hakevat hänen tunneiltaan säännöllisesti oppia parisalsan ja ruedan kuvioihin. 

2000-luvun alusta Carlos on viettänyt aikaa yhä useammin myös dj kopissa. Kun dj Don C on vauhdissa, on bileet pöydän takanakin ja levyjen lisäksi pyörii myös mies, käsissään soittimet kuten marakassi, claves ja guiro!

West Coast Salsafestivaaleilla Carlos opettaa mm. salsaa ja parisalsaa sekä nähdään myös dj-kopissa.

Julio Miñoso
Julio Miñoso

Soila Sarría

Soila on energinen, vaativa ja myös kärsivällinen opettaja, joka saa oppilaansa venymään mitä parhaimpiin suorituksiin!  

Soila on tanssinut pienestä pitäen. Suomessa hän on tanssinut balettia, modernia ja jazz-tanssia sekä street-tansseja. Hän on opiskellut modernia ja jazz-tanssia New Yorkin Step's On Broadway tanssikoulussa. Vuonna 1997 Soila matkusti ensimmäistä kertaa Kuubaan ja kävi kuubalaisten modernin tanssien kursseilla Havannassa, National School of Arts -koulussa (ENA - Escuela National de Arte). 

Soila on opettanut salsaa ja muita lattarilajeja useassa tanssikoulussa Suomessa sekä ollut mukana perustamassa Tanssiyritys Sabor Latinoa. Soila on kiertänyt ympäri maailmaa salsafestivaaleilla esiintymässä ja opettamassa sekä voittanut kaksi kertaa Pohjoismaiden Salsamestaruuden ja Suomen Salsamestaruuden.  

Festivaaliella Soila opettaa mm. parisalsaa yhdessä Lazaron kanssa sekä ladies style tunteja. 

Lazaro Torres
Lazaro Torres

Yasser Sarría Terry

Yasser on iloinen ja energinen tanssinopettaja, jonka tunneilta ei vauhtia puutu! Hänen tyylissään yhdistyvät afrokuubalaisten tanssien voima ja populaaritanssien vauhdikas tunnelma. Hän on asunut ja opettanut Helsingissä jo 15-vuotta.  

Yasser on tanssinut pienestä pitäen Kuubassa. Hän on suorittanut lukuisia kuubalaisten populaaritanssien ja kansantanssien kursseja Camagueyssa (Instituto Superior de Arte, ISA). Lisäksi Yasser on tanssinut Kuubassa lukuisissa tanssiryhmissä ja voittanut palkintoja myös kansainvälisissä kilpailussa. Yasserilla on takanaan yli 15 vuoden opettamis- ja esiintymiskokemus Suomessa ja ulkomailla ympäri Eurooppaa erilaisilla festivaaleilla.

Hän on yleisön suosima sydämellinen, energinen ja hauska esiintyjä ja opettaja.

Yasser pitää festareilla mm. parisalsa-, reggaeton- ja bachatatunteja. Lisäksi hänet nähdään bileissä dj hommissa, silloin hänet tunnetaan paremmin nimellä dj El Beny. 

Porkka Badass Productions pidättää oikeuden muutoksiin.