Pori

Festivaaliviikonloppuun kannattaa yhdistää myös muuta Poriin tutustumista. Porin uniikki ja omalaatuinen meininki on ehdottomasti pitemmän visiitin arvoinen. Tässä muutamia tärppejä joita festivaaliorganisaatio suosittelee. Koska Pori on myös tunnettu omalaatuisesta huumorista niin täältä löytyy Satakunnan Kansan listaus "Porin karut nähtävyydet", mikäli "hieman erikoisemmat" nähtävyydet kiinnostavat. 

Näkymä Etelärantaan Kirjurinluodon uimarannalta.
Näkymä Etelärantaan Kirjurinluodon uimarannalta.

Paikkoja ja tapahtumia: 

Kirjurinluoto
Kirjurinluoto eli porilaisittain Kirvatsi on keidas keskellä kaupunkia. Vehreä puisto jossa voit uida, pitää piknikkiä, katsella eläimiä tai vaikka viedä lapset leikkipuistoon. 

Porin Taidemuseo
Tämä Maire Gullichsenin aloitteesta perustettu taidemuseo on tunnettu korketasoisista ja kantaaottavista nykytaiteen näyttelyistään. 

Lainsuojattomat -teatterifestivaali
Rakastajat teatterin Lainsuojattomat festivaali on mainion vapaiden ryhmien teatterifestivaalin jonka voit liittää sujuvasti osaksi salsafestareita, sillä se jatkuu vielä 19.5. asti. Lue lisää täältä. 

Seikkailupuisto Huikee & Yyterin lietteet
Ota muutama ylimääräinen päivä festareita ennen tai jälkeen ja nauti Yyterin ulkoilumahdollisuuksista. Käy kiipeilemässä korkeuksissa Seikkailupuisto Huikeessa tai nauti luonnon rauhasta patikoiden Yyterin lietteillä

Reposaari ja Kallo 
Reposaari eli Räpsöö on idyllinen saari jonka hurmaavat puutalot saavat aikaan tunteen ajan pysähtymisestä. Nauti tunnelmasta ja käy vaikka lounaalla paikallisessa gastro pubissa Merry Monkissa. Kallon kalliot ja majakka ovat myös visiitin arvoisia. 


Kokemäenkoki, taustalla Keski-Porin kirkko
Kokemäenkoki, taustalla Keski-Porin kirkko

Kahvilat ja ravintolat: 

Petras Café Porin keskustassa kävelykadulla, täältä vitriini on täynnä niin suolaista kuin makeaa. 

Cafe Solo, Porin paahtimon oma kahvila. Tule juomaan kuppi Porin parasta kahvia. 

Ravintola Borg, Käviksellä (kävelykadulla), Eetun aukiolla sijaitseva ravintola jonka terassilta voit seurata ihmisvilinää. 

Blind Burger ja Turos Heavy Kebab astetta tyylikkäämmät mättöruokapaikat. 

One for the Road Irish pub eli paikallisten kesken Irkku, autenttista irkkutunnelmaa, paikallisten taiteilijoiden ja taiteilija-henkisten persoonien olohuone. 

Cafe Elba, torin laidalla sijaitseva viinibaari jossa tarjolla myös    antipasteja ja jälkiruokia. 

Lisää www-sivuja joista löytyy Pori-tietoa: 

Visit Pori, Porin kaupungin oma matkailusivu. Visit Porin matkailukeskus sijaistee Porin keskustassa. 

Pori.fi Porin kaupungin www-sivut.