Speakeasy 15.12.2018

La Jefa's Speakeasy - Salakapakka
Lauantaina 15.12.2018

Joulukuussa Kulttuurikulmassa siirrytään ajassa taaksepäin huumaavalle 20-luvulle kieltolain aikaan ja suoraan keskelle riemukkaita juhlia Speakeasyyn, eli salakapakkaan!

Tule nauttimaan musiikista, tanssi jalat rakoille, juo ehkä kuppi kovaa teetä ja anna illan viedä sinut aikamatkalle villille 20-luvulle!

Näihin juhliin voit myös halutessasi pukeutua teeman mukaisesti!

The Midnight Follies, kuva: Richard Beresford Harris
The Midnight Follies, kuva: Richard Beresford Harris

Ohjelma:

20:00 Ovet aukeaa
20:15-21:00 Blues -opetus, alkeet, Laura Halttunen / Jazz Factory
21:00 Dj Team Follies
22:00 The Midnight Follies esittäytyy
22:05 Tiger Rag Band 1.setti
22:45 Dj K.Kelminski
23:30 Midnight Follies Showtime
23:45 Tiger Rag Band 2. setti
00:30 Dj K.Kelminski
01:00 Dj Team Follies
01:30 Hyvää yötä!

Midnight Follies:

Midnight Follies on Laura Halttusen (Jazz Factory) huikea vintage-tanssiryhmä joiden humoristiset ja ihastuttavat esitykset tuovat säihkettä iltaan ja luovat autenttista Speakeasy tunnelmaa.

Tiger Rag Band:

Tiger Rag Band on varta vasten Speakeasy-iltaa varten koottu kvartetti, joka soittaa aikakauden svengaavimmat sävelet niin, että tanssijalkaa alkaa pakostakin vipattamaan!

Kokoonpano:

Antero Salonen - trumpetti
Jouni Hokkanen - kontrabasso
Lauri Viitaniemi - piano
Zoltán Kárpati - rummut

Liput 20 e (+2,5 e narikka) ovelta / Huom! Vain käteinen

Ilta on K-18

Osoite:
KulttuuriKulma, Gallen-Kallelankatu 7, 28101 Pori

Tapahtuma Facebookissa.

The Midnight Follies, kuva: Marjo Ojanen
The Midnight Follies, kuva: Marjo Ojanen

Laura Halttusen tanssitunnit
Lauantaina 15.12.2018 klo 12-17

Jazz Factoryn Laura Halttunen vierailee Porissa! Nyt on huikea tilaisuus päästä opettelemaan Charlestonia, Authentic Jazzia ja Lindy Hoppia yhden Suomen huippujen kanssa!

Tunnit:

12:00-13:00 Charleston, soolo, kaikki tasot
13:15-14:15 Authentic Jazz, soolo, kaikki tasot
14:45-15:45 Lindy hop, pari, alkeet
16:00-17:00 Lindy hop, pari, keskitaso

Hinnat:

15 e/h, 50 e/kaikki 4h. Maksu paikan päällä käteisellä tai tilisiirto ennakkoon.

Lindy Hop -tunneille voi tulla ilman paria, mutta paritasapainon vuoksi olisi suositeltavaa olla oma pari mukana.

Charleston:

Charleston syntyi 1920-luvulla, juontaen juurensa vuosisadan alun mustasta blues-tanssista, johon liitettiin joitakin saman aikakauden valkoisten populääritanssien elementtejä. Charleston nousi nopeasti kaduilta kuppiloihin ja parrasvaloihin ympäri maailman. Charlestonista tuli varhaisen Jazz-aikakauden ikoninen tanssi. Aikoinaan skandaalimaisen estoton Charleston on tanssina energinen, jopa villi, ja sitä tanssitaan useimmiten improvisoiden nopeaan 1920-luvun jazz musiikkiin.

Authentic Jazz:

Juontaen juurensa samoista syntyperistä kuin Charleston termi Autenttinen Jazz (Vernacular Jazz/Jazz Roots /30's-40's Solo Charleston) käsittää kaikki ne askeleet, jotka ovat uniikkeja 30-40-luvun Swing tansseissa, kuten fall-off-the-log, Suzie-Q, low downs, apple-jacks, boogie-drop, Shorty George, trucking, ja camel walk. Lajia tanssitaan soolona 1930-40-luvun Jazz ja Swing musiikkiin improvisoiden, hyödyntäen ja varioiden klassisia Jazz Roots -liikkeitä, omaa tanssillista luovuutta ja musikaalista tulkintaa. Opi klassisia ja globaaleja rutiineja tai löydä oma autenttinen tanssityylisi lajille tyypilliseen svengaavaan musiikkiin eläytyen.

Autenttisen Jazzin vastaavana paritanssimuotona nähdään Lindy hop, joka yhdistää myös pariakrobaattisia ilma-askelia yhdessä improvisoituun tanssiin.

Laura Halttunen & The Midnight Follies, kuva: Kevin Pollard
Laura Halttunen & The Midnight Follies, kuva: Kevin Pollard

Lindy hop:

Jos haluat oppia vain yhden parin kanssa tanssittavan jazztanssin, opettele tämä. Lindy hop, 1930-luvun paritanssivillitys, on herännyt uudelleen henkiin viime vuosikymmeninä. Swingtanssina se on täynnä mahdollisuuksia ja vapautta! Lindy hoppia voidaan tanssia hitaana ja klassisena tai nopeampana ja villimpänä versiona. Lindy hop pitää sisällään jazz-askeleet, Charlestonin sekä maailman parhaan tanssiaskeleen, 'swing-out':in.

Vaikka Lindy hop tunnetaankin suurista näytösluonteisista akrobaattisista liikkeistään, joissa partneri heittää toisen ilmaan, on Lindy hop kuitenkin suurimmaksi osaksi sosiaalinen kaduilta lavoille tanssittava tanssi, missä pari toimii yhdessä vieden ja seuraten, parit tasapuolisesti yhdessä vaikuttaen siihen mitä tanssissa tapahtuu.

Tanssisalit:

Tanssitunnit pidetään Porin Baletti-ja Flamenco-opiston avarassa peilisalissa. Muistathan ottaa sisäkengät mukaan! Myös sukkasillaan voi tanssia. Opisto sijaistee lähellä vanhaa linja-autoasemaa, joten lähellä on paljon ilmaista parkkitilaa. Huomioithan, että opistolla ei ole suihkumahdollisuutta.

Osoite:
Teljänkatu 8 A 2, 2. krs 

Tapahtuma Facebookissa.

The Midnight Follies, kuva: Marjo Ojanen
The Midnight Follies, kuva: Marjo Ojanen

Majoitustarjous

Yhteistyökumppanimme Sokos Hotel Vaakuna tarjoaa majoitusta edullisemmin PBP'n tapahtumiin osallistujille!

Nyt voi tulla kauempaakin, eikä tarvitse ajella yöllä kotiin. Tai ota kunnon irtiotto arjesta kotikaupungissa: päivällä tanssitunnit, illalla bileet ja päälle vielä yö hotellissa ja aamulla ihanan runsas aamiainen!

Hinnat standard-huoneissa: 70€ / 1hh / vrk, 90€ / 2hh / vrk. (Norm. alk. 118 e)

Hinnat sisältävät aamiaisen, asiakassaunan ja EasyFit-liikuntakeskuksen käytön.

Varaukset sivustolta www.sokoshotels.fi varauskoodilla BSALSA1512 tai suoraan hotellin myyntipalvelusta sales.pori@sokoshotels.fi tai puhelimitse 029 004 2002 samalla koodilla. Hinnat ja huoneet ovat saatavilla hotellin huonetilanteen mukaisesti.